Ambassadører

Vi tror på styrken i å være mange om felles mål og verdier. Håpets katedral favner bredt og er grenseløst. Ambassadør-gruppa for Håpets katedral skal hjelpe oss å lykkes med dette.

 
 
 
MetteMarit.jpg

HKH Kronprinsesse Mette Marit

Høy beskytter

Vi er stolte av å ha Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit som beskytter av Håpets katedral og en av våre ambassadører. 

Se gjerne hva hun har å si om prosjektet herFra hennes besøk på Isegran, Fredrikstad, ved oppstarten 15. februar.

 
BILDE-GUNNAR-STÅLSETT.jpg

Gunnar Stålsett

Biskop EM

-Håpets katedral er en visjon om at det nytter. Der den seiler fram vil den oppmuntre barn, ungdom og eldre til ettertanke og til konkrete handlinger for å redde nærmiljøet. Vi trenger et slik håpstegn på alle verdens hav.

Gunnar Stålsett er pensjonert biskop, arbeidende ærespresident i Religioner for Fred som har virksomhet i mer enn 90 land. Stålsett har vært aktiv nasjonalt og internasjonalti en rekke stillinger og verv. Som politiker og prest har han vært opptatt av menneskeverd og miljø, og har deltatt i freds og forsoningsprosesser.

Les mer om hva Gunnar Stålsett skriver om Håpets katedral.

 
AnneLene.jpg

Anne Lene Hompland

Grunnlegger av Oslo Peace Week Foundation

-The Hope Cathedral is a fantastic initiative that illuminates some of the biggest challenges the world faces today.The initiative is not only a reminder in it´s making and idea, but a real arena for gatherings, showcasing solutions for a sustainable and strong collaboration toward a safer, cleaner and better future for all. And it tells us, that we can, together, each one of us, can make a difference and save the sea and the environment by collaboration.

It is an honored to help spreading this important message and support the initiative and its purpose for the global community.

 
holtam.jpeg

Nicholas Holtam

Biskop av Salisbury

-Hope Cathedral is a symbol being created in response to the environmental challenges of our day.  The spirit in which we respond to these will be as important as the actions we take.  I am pleased to become an Ambassador of this important project.

 
Imam Ibrahima Saidy.jpeg

Ibrahima Kebba Saidy 

Imam: Daru Salaam Islamic Centre, Founder and Chairman: Green Jihad for Peace and Sustainable Development

As Muslims, the Quran enjoins us to always cooperate in deeds of righteousness and piety. “Hope Cathedral” brings people together and builds bridges across religious, political and scientific divides in order to preserve our planet and save mankind from an impending environmental catastrophe.  It’s an honour to be a part of such a noble project.

 
HildrO.jpg

Hilde Opoku

Spesialrådgiver Bærekraftsmålene (for Finansministeren i Ghana)

-Naturens kår blir innskrenket i forrykende fart, og med dem våre vilkår på jorden. Vi er problemet og løsningen. Det er overveldende. Men holder vi fast i håpet, kommer sammen og bruker den kunnskap og erfaring vi har er alt mulig. Prosjektet Håpets Katedral treffer meg på så mange plan. Det kan brukes praktisk og teoretisk i arbeidet med FNs bærekraftsmål, langt utover mål 14 om livet under havet - selv om det er helt grunnleggende for alt annet liv.

 
Foto Marius Nyheim Kristoffersen mindre.jpg

Bård Vegar Solhjell

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond

-Plastforureininga av havet er ei av dei største miljøutfordringane vi står overfor. Vi har ikkje noko reservehav! Mange av oss er glade i havet, men vi er også djupt avhengige av det, til mat og arbeidsplassar. FN har vedteke WWF Verdens naturfond sitt forslag om ein nullvisjon for plast i havet, men det haster og alle må bidra. I WWF deler vi den same drivkrafta som er bakgrunn for Håpets katedral-prosjektet, nemleg kjærleiken til havet og håpet som ligg i å ta vare på det.

 
Helene_boksle.jpg

Helene Bøksle

Helene er kjent for sin trollbindende helt spesielle stemme. Hun vokste opp ved fjordene og fjellene i Sør-Norge, og hennes musikk er inspirert av havet, og det nordiske landskapet. I Helenes musikk finner vi elementer av vise, pop og folkemusikk.


HeleneBøksle har utgitt syv album, og bidratt med en rekke innspillinger med band og musikere som Secret Garden, David Urwitz, Jens Gundersen og Staut - samt musikken til online-spillet “Age of Conan”, nominert til Hollywood Music Awards


 
 
45186538_2295111607383475_427409057666564096_n.jpg

Sunniva Gylver

Prest i Den norske kirke, stipendiat på MF vitenskapelig høgskole for teologi, religion og samfunn. Forfatter av flere bøker, engasjert samfunnsstemme og miljøaktivist.

-Ett av de fineste navnene i Bibelen på Gud, er Håpets Gud. Uten håpet blir det vanskelig å leve og møte de overveldende utfordringene vi står overfor. Håpet om OG troen på at vi aldri er alene, at vi alltid er elsket, at en dag skal ondskap, urett og ødeleggelse ta slutt og alt bli godt og rettferdig.

Margaret Mead har sagt: «Tvil aldri på at små grupper av tenksomme, engasjerte mennesker kan endre verden. Faktisk er de de eneste som noen gang har greid det!» Håpets katedral er for meg ett av mange håpstegn, der en voksende gruppe engasjerte folk jobber sammen på tvers av tro for å skape et synlig og åndelig symbol på kampen for havene våre, for jorda vår og for oss alle.

 
 
-4 (1).jpg

Solfrid Molland

Sanger, pianist og komponist

-Jeg støtter helhjertet dette symboltunge og vakre prosjektet Håpets katedral som gir oss tro på at vi sammen kan redde havet og naturen.

Solfrid vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk - et toneunivers hun henter inspirasjon fra. På reiser i Europa lærte hun sigøynersanger av romfolket og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Dette arbeidet er samlet i CD´ene Katedral for Tapte Drømmer og Musikken er mitt fedreland. I 2016 utga hun Forvandling hvor hun hyller naturen med blandt annet låten "Lovsong til verda". Molland ble tildelt Oslo By Kunstnerpris i 2015.

 
 
image002.jpg

Jonas Orset

Proff syklist

Håpets katedral symboliserer håp om en god fremtid. For meg er kampen for en sunn, ren og rettferdig verden viktig. Derfor synes jeg prosjektet om å lage en katedral som symboliserer at det er mulig å tro på at vi skal kunne overvinne verdens miljøutfordringer er utrolig flott. Å se mulighetene fremfor problemene.


Håpets Katedral bruker et problem som plast i havet til noe positivt ved å lage en byggverk av resirkulert avfall. Troen på at det alltid er mulig å se de gode mulighetene er jeg stolt av å være ambassadør for.


 
 
Motiv 088.jpg

Skoleskipet Sørlandet

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative. Skipet ble bygget i 1927 og var et tidligere skoleskip som opprinnelig ble drevet av Sørlandets Seilende Skoleskibs Institution (I dag Sørlandets maritime videregående skole). Skipet ble bygd for å brukes til grunnleggende fagopplæring av sjøfolk. I dag drifter skipet sin egen studiespesialiserende videregående skole, A+ World Academy.

 
Monica-Isakstuen.-foto-Pål-Audestad.jpeg

Monica Isakstuen

Forfatter

Tekst kommer.

 
nina_jensen_180218.png

Nina Jensen

Marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean

Tekst kommer.

 
RitaWeiksen.jpg

Rita Eriksen

Tekst kommer.